appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Wat het daglicht niet verdragen kan

Spraakmakers

Luister terug

Stand.nl: Wie bekent in de rechtszaal moet een lagere straf krijgen

dinsdag 4 september 2018

Vandaag praten we in Stand.nl over een onderwerp dat is aangedragen door community-lid en strafadvocaat Frank van Ardenne.

Hij las met enthousiasme een column van de Rotterdamse strafrechter Jacco Janssen. Die vindt dat als een verdachte bekent een lagere straf op zijn plaats is.

Een verdachte die erkent dat hij verkeerd heeft gehandeld, is op de weg terug. Door het herkennen van het foute gedrag en het inzien dat daar iets aan gedaan moet worden, wordt de kans op herhaling kleiner. Een van de doelen van strafoplegging is dan al gehaald. 


Denk je ook dat met dit voorstel de kans op recidive wordt verkleint? Of vind je dat iemand die een misdrijf pleegt gewoon op de blaren moet zitten?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1