appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

Sportzomer 2016

Angst voor ontvoeringen in Brazilië

vrijdag 29 juli 2016, 12:00 uur

Sinds de schoonmoeder van de rijke Formule 1 -directeur Bernie Ecclestone ontvoerd is houdt Brazilie haar adem in. De kidnappers eisen maar liefst een bedrag van 33 miljoen euro op. Een spectaculaire ontvoeringszaak die de internationale pers al een week bezighoudt. Maar ontvoeringen zijn geen uitzondering in het Zuid-Amerikaanse land. Rijke Brazilianen kennen de gevaren.

Hoe dat precies zit en wat je er tegen kunt doen vragen we aan Jeroen Schutz van NedRisk, een internationaal opererend beveiligingsbedrijf dat ervaring heeft met kidnappingen   en vanuit Rio de Janeiro correspondent Nina Jurna.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1