appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Spraakmakers

Sportzomer 2016

Milou Vossebeld fotografeerde acht ouderen op een gesloten afdeling in een Twents verpleegtehuis

woensdag 22 juni 2016, 15:00 uur

Milou Vossebeld werkt als verpleegkundige op een gesloten afdeling van een Twents verpleegtehuis. Naast haar werk volgde ze vier jaar lang een opleiding aan de Amsterdamse fotoacademie. Dagelijks neemt Milou de fotocamera mee naar het verpleegtehuis. 

Acht ouderen worden door Milou specifiek gevolgd met de camera. Veel intieme momenten legt ze vast, zonder dat de ouderen zich dit beseffen. Zes van de acht ouderen zijn inmiddels al overleden. Maar van de familie kreeg ze de toestemming om de foto’s te gebruiken.

In radio EenVandaag praat Milou uitgebereid over haar werk in het Twents verpleegtehuis, en de foto’s die ze daar achter de voordeur maakte.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1