appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Stax&Toine

Sportzomer 2016

Deel helm vermiste bergbeklimmer Wilson gevonden

maandag 13 juni 2016, 20:35 uur

De zoektocht naar de vermiste bergbeklimmer Christiaan Wilson heeft, zoals het nu lijkt, iets opgeleverd. In de buurt van het basiskamp waar de Nederlander wilde lopen is een stuk van een helm gevonden. 

Woordvoerder Wouter van der Zeijden van 'Stichting Red Christiaan Wilson' is blij met de vondst: 'Het stukje helm is gevonden in een rivierbedding vlakbij het pad waar hij zou lopen en is niet erg verweerd.' Dat laatste zou er volgens deskundigen op kunnen duiden dat het materiaal er nog maar kort ligt en daarom van Christiaan is.

Zoektocht gaat voort

De familie en vrienden van de vermiste Wilson halen veel steun en motivatie om door te gaan uit de wetenschap dat er een fijne groep mensen om hen heen is, die voor hen hopen en bidden.

De zoektocht gaat de komende dagen onverminderd voort, maar vanwege de ophanden zijnde komst van het moesson-seizoen is er haast geboden. ‘We zitten vooral in de doe-modus en proberen een zo goed mogelijke zoektocht te blijven uitvoeren’, legt van der Zeijden uit. Zo kijken ze nu naar de inzet van drones om door te zoeken. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1