appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Sportzomer 2016

Als een god: fietsen door een EK-luw Parijs

zondag 12 juni 2016, 14:06 uur

Tijdens het Europees Kampioenschap voetbal gaan wij op bezoek bij Nederlanders die in Frankrijk wonen. Waarom zijn ze geëmigreerd, hoe bevalt het en wat houdt het leven als god in Frankrijk eigenlijk in? 


Yvonne America (29) is sinds 5 jaar eigenaar van Paris by Bike, waarmee ze fietstoeren door de stad organiseert. In Parijs wordt steeds meer gefietst. Zeker sinds er een fietsenplan is, waarbij je overal in de stad een fiets kunt pakken en elders kunt achterlaten. Yvonne voelt zich als een godin in Parijs als ze door de straten fietst.Hoewel in die starten de EK-sfeer totaal ontbreekt en de stapels vuilnis steeds hoger worden ivm stakingen.


Als een god in Frankrijk: fietsen door EK-luw Parijs


Als een god in Frankrijk: fietsen door EK-luw Parijs


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1