Sport

Eredivisie - de midweekse speelronde: waar is het nog spannend?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Eredivisie - de midweekse speelronde: waar is het nog spannend?

De midweekse speelronde in de eredivisie begint vanavond om 18.30 uur. Welke ploegen kunnen zich nog plaatsen voor Europa? En wie moeten er nog punten verzamelen om op het hoogste niveau te blijven?

Degradatiestrijd

De eerste wedstrijd deze week kent wellicht wel de grootste belangen. Om 18.30 uur nemen de Tukkers het in Enschede namelijk op tegen PEC Zwolle. FC Twente staat nog altijd laatste, op vier punten achterstand op de nummer 17 van de ranglijst.

Als de ploeg uit Enschede niet weet te winnen dan maakt ze het zichzelf erg moeilijk. Het is dan aan Sparta Rotterdam om definitief een gat te slaan met de Twentenaren. De nummer 17 ruikt kansen daar zij het thuis opneemt tegen de nummer 15 NAC Breda.

Tussen die twee ploegen in staat Roda JC en de Limburgers hopen dat onze kersverse kampioen nog last heeft van champagnebenen. Roda verloor afgelopen weekend maar daarvoor won de ploeg drie keer op rij. Weten zij van een brak PSV te winnen?

Blijf op de hoogte!

NPO Radio 1 houdt je op de hoogte van de laatste gebeurtenissen tijdens deze speelronde en NOS Langs de Lijn en Omstreken zorgt voor een nabespreking.

Eredivisie play-offs

Door de huidige stand, en de komende bekerfinale tussen AZ en Feyenoord, gaat de strijd voor de play-offs vermoedelijk tussen de uiteindelijke nummers vijf tot en met acht. Daardoor is het vooral spannend voor met name ADO Den Haag, Vitesse en PEC Zwolle en SC Heerenveen.

Zij staan alle vier op maar twee punten van elkaar op de plekken zes tot en met negen. FC Utrecht staat daarboven met vier punten afstand vrij veilig op plek vijf. Excelsior lijkt weer met vier punten achterstand op plek tien niet meer mee te kunnen doen voor een play-off ticket.

PEC Zwolle speelt van die vier clubs dus als eerste, tegen de Tukkers uit Enschede. En vanavond is het vooral voor de fans van SC Heerenveen en ADO Den Haag spannend. De nummer acht van de lijst uit Friesland heeft tegen de nummer negen uit Den Haag het thuisvoordeel.

De drie ploegen kunnen mogelijkerwijs profiteren van puntverlies van Vitesse. Want de Arnhemmers spelen in Alkmaar tegen AZ, hoewel laatstgenoemde wel met een schuin oog naar de bekerfinale van komende zondag kijkt.

{poll}


Ster advertentie
Ster advertentie