Sport
EONOS

Comedy Capers in Belgische voetbalcompetitie

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Comedy Capers in Belgische voetbalcompetitie

In België zijn ze al twee dagen in de ban van een mogelijk omkopingsschandaal in de hoogste voetbalcompetitie. De ophef gaat over een degradatiewedstrijd tussen Eupen en Moeskroen. Eupen wint met 4-0, maar alle doelpunten vallen pas in de laatste 18 minuten. Verdacht, vinden ze bij KV Mechelen, dat daardoor degradeert.

Bij de Vlaamse club Mechelen, onder leiding van de Nederlandse coach Dennis van Wijk, vinden ze dat het staakje stinkt. Niet in de laatste plaats omdat een aantal doelpunten opvallend makkelijk werden weggegeven door de verdediging van het Waalse Moeskroen, tegen het eveneens Waalse Eupen.

Inmiddels is de Kansspelcommissie in België een onderzoek gestart naar Eupen. Volgens de krant Het Nieuwsblad zijn spelers van Eupen, in clubtenue nota bene, gesignaleerd in een wedkantoor. Gokken op eigen wedstrijden is verboden.

Bij Eupen, en ook bij Moeskroen, zijn ze zich van geen kwaad bewust. "Wij zijn correcte mensen en zullen dat altijd blijven", zei Moeskroen-voorzitter Patrick De Clerck in Belgische media.

Comedy Capers

Correspondent Armand Schreurs vertelt in Langs de Lijn En Omstreken over de ophef in België. "Dat laatste doelpunt was echt een slapstick. Comedy Capers, zeiden wij daar vroeger over."

Volgens Schreurs wil de Belgische voetbalbond soortgelijke relletjes in de toekomst voorkomen.

"Ze hebben al gezegd: mocht het weer gebeuren dat twee ploegen op de laatste speeldag in punten en gewonnen duels gelijk eindigen, dan organiseren we misschien een beslissingswedstrijd op neutraal terrein."

Comedy Capers in Belgische voetbalcompetitie

Ster advertentie
Ster advertentie