Sport

Wielerlente officieel begonnen

foto: Been, Langeveld, Baarle (De Nieuws BV)foto: Been, Langeveld, Baarle (De Nieuws BV)
  1. Nieuwschevron right
  2. Wielerlente officieel begonnen

[BNNVARA] Na een lange, koersloze winter begon voor de échte wielerfan dit weekend de lente. Met de Omloop het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne is de Vlaamse wielerlente officieel begonnen. In De Nieuws BV blikten wielercommentator José Been en wielrenners Sebastian Langeveld (Education First) en Dylan van Baarle (Sky) terug op de wielerkoersen uit het Openingsweekend.

Van Baarle en Langeveld keken vooral terug op een heel koud weekend. Met name gisteren tijdens Kuurne-Brussel-Kuurne hadden zij last van de winterse omstandigheden. "Het is koud, maar niet nat, en dus heb je minder last van het weer", aldus Langeveld. Het is wel goed nadenken wat je aantrekt vertelt Langeveld. Teveel aantrekken en zweten is niet goed, maar te weinig zorgt voor koude spieren.

Outsider voor de winst in de Omloop het Nieuwsblad Dylan van Baarle was niet helemaal tevreden met zijn klassieker-aftrap. "Mijn wiel brak in aanloop naar de Molenberg en op de Muur zat ik aan de verkeerde kant van een brug. Dan zit je te ver en weet je dat het min of meer gedaan is", aldus Van Baarle.

Sebastian Langeveld was met name tevreden met het optreden van zijn kopman Sepp Vanmarcke. "De tegenwind uit het Oosten speelde hem parten. Het koersverkoop nodigt dan heel erg uit voor een sprint in een groep", aldus Langeveld.

'Alles moet kloppen'

Nadat de koersen van het weekend besproken waren werd nog vooruitgeblikt. Met Sebastian Langeveld werd teruggekeken naar de Omloop van 2011, die hij winnend afsloot. Dylan van Baarle ziet zo'n overwinning ook als zijn belangrijkste doel. "Daar werk je toch een hele winter naartoe. Het is niet makkelijk en je moet er vaak een tijdje op wachten", aldus Van Baarle. Volgens wielercommentator José Been maakt hij zeker kans op zo'n overwinning. "Ik roep dat al een hele tijd. Dylan is 25 en is het grootste klassiekertalent dat we nu hebben. Maar, met de klassiekers is het wél zo dat alles moet kloppen".

Van Baarle en Langeveld rijden vanaf komend weekend naar de zon in de rittenkoers Parijs-Nice, om dan hun vormpiek te hebben rond Pasen. Dan staan de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix op de agenda.

Bron: De Nieuws BV

De belangrijke koersen in het voorseizoen zijn te volgen via NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie