Zege PSV op Willem II, Zahavi ontbrak door gewapende overval op gezin

2. Zege PSV op Willem II, Zahavi ontbrak door gewapende overval op gezin

PSV speelde niet groots, maar het was goed genoeg om Willem II van zich af te schudden: 0-2. Willem II wist geen enkel schot te produceren.

Toch ging het niet alleen over voetbal in Tilburg. Vlak voor de wedstrijd vertrok PSV-spits Eran Zahavi, die niet in de basis stond. Wat bleek, er was een gewapende overval geweest in zijn woning in Amsterdam. Dat bevestigde een woordvoerder van PSV in de rust. De vrouw en kinderen van de Israëlische aanvaller waren op dat moment thuis.

De beginfase van de wedstrijd Willem II-PSV was leuk. Het tempo zat er goed in. Donyell Malen was dichtbij een treffer, maar doelman Arijanet Muric was er als de kippen bij om de bal te blokken. In de 27e minuut was het wel raak voor de Oranje-international. Yorbe Vertessen veroverde de bal en ging ervandoor met Jordens Peters, Freek Heerkens en Sven van Beek in de achtervolging. Toen de bal bij Malen kwam, vielen de verdedigers een voor een om: 1-0.

Vijf minuten in de tweede helft was het Denzel Dumfries die de tweede treffer maakte. De verdediger kopte op doel. Willem II'er Derrick Köhn kon een goal niet voorkomen. PSV deed zijn plicht in de strijd om de tweede plaats. PSV staat een punt voor op AZ, met nog twee wedstrijden te gaan. Willem II moet nog knokken voor degradatie. De Tilburgers staan nu vijftiende met 25 punten, maar doordat ADO Den Haag vandaag won staat de hekkensluiter op 22 punten. Alles is dus nog mogelijk, komende donderdag en zondag.