Sport
NOS

Hamilton wint bloedstollende seizoensopener in Bahrein, Verstappen tweede

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Hamilton wint bloedstollende seizoensopener in Bahrein, Verstappen tweede

De eerste race van een nieuw Formule 1-seizoen werd een prooi voor Lewis Hamilton. De Brit en Max Verstappen maakten het tot aan de finish een spannende race. Verstappen had Hamilton even te pakken, maar moest de koppositie van zijn team terug geven.

Het duurde even voordat de GP van Bahrein op gang kwam, maar dan kreeg je ook wat. In de opwarmronde viel de nieuwe ploeggenoot van Verstappen stil. Sergio Perez kon zijn auto weer aan de praat krijgen toen het veld een extra opwarmronde reed. Toen eindelijk de officiële start was gegeven, vloog debutant Nikita Mazepin van de baan. Een safety car dus, waarin Verstappen minder goed nieuws met zijn team deelde. Hij had wat problemen met de versnellingen, wat er voor zorgt dat de banden sneller aantasten. Van kop af reed de Nederlander snelle ronden, waarmee hij uitliep op de regerend wereldkampioen Hamilton.

Strategische aanval Hamilton

Hamilton ging als eerste van de toppers naar de pitstraat voor een stop. Een strategische aanval van de coureur van Mercedes, die goed uitpakte. Want nadat Verstappen pas veel later ook zijn banden had gewisseld, lag Hamilton op kop. Terwijl commentator Louis Dekker en analist Jan Lammers voorspelden dat Hamilton de race zonder extra stop naar huis zou rijden, kwam de Brit verrassend vroeg voor de tweede keer binnen. Dat bracht Verstappen in leidende positie. Ook de Nederlander stopte nog een keer. Hij had vijftien ronde de tijd om het gat met Hamilton dicht te rijden.

Met nog vier ronden te gaan was Verstappen hem op minder dan een seconde genaderd. Verstappen deelde eerst een plaagstoot uit en daarna was hij er wel voorbij. Uit het niets leek de Nederlander stil te vallen, waardoor Hamilton er weer voorbij kon. Weerman Marco Verhoef legde de luisteraars uit dat Verstappen de plek terug had gegeven omdat de inhaalmanouvre niet helemaal volgens de regels uitgevoerd was. Daarna kwam hij niet meer voorbij aan Hamilton. Valtteri Bottas, de nummer drie in de race, zette in de laatste ronde nog even de snelste raceronde van de wedstrijd op de borden.

Stelling van Borst

De stelling van Hugo Borst sloot goed aan bij de eerste race: Dit seizoen wordt het écht spannend om de wereldtitel in de Formule 1.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie