Sport
NOS

PSV laat opnieuw kansen liggen, AZ weet doel wel twee keer te vinden

foto: Pro Shots/ANPfoto: Pro Shots/ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. PSV laat opnieuw kansen liggen, AZ weet doel wel twee keer te vinden

De strijd om de tweede plaats in de Eredivisie ligt helemaal open. AZ heeft PSV met 2-0 verslagen, waardoor beide ploegen nu 55 punten hebben in de Eredivisie.

De kraker van vanmiddag kende een wervelend begin van AZ. Jesper Karlsson dribbelde naar binnen, dreigde te schieten in de lange hoek, maar koos voor de korte hoek. Dat had geen enkele PSV'er verwacht, ook doelman Yvon Mvogo niet. De Zwitserse goalie bleef stokstijf staan.

Daarna was het overwicht van PSV, net zoals dat vorige week tegen Feyenoord het geval was. De Eindhovenaren verprutsten in de eerste helft de ene na de andere kans. Ze werden wakker geschud toen Mario Götze de bal in de voeten geschoven kreeg. De 28-jarige middenvelder strafte het echter niet af. Cody Gakpo en Donyell Malen kregen later in de eerste helft nog te maken met goede reddingen van AZ-doelman Marco Bizot. Een keer lag de bal wel in het doel, maar scheidsrechter Dennis Higler keurde de goal vrijwel direct af, vanwege buitenspel van Denzel Dumfries. Wat hij toen wellicht nog niet had gezien is dat Jonas Svensson de bal in zijn eigen doel had gekopt. De VAR vond het afkeuren desondanks terecht omdat Dumfries wel een poging deed de bal te raken.

AZ behoudt voorsprong

Ook in de tweede helft had PSV het betere van het spel, maar dit keer leidde dat niet tot grote kansen. In de 68e minuut schudde trainer Roger Schmidt het hoofd, toen Teun Koopmeiners doel trof. Myron Boadu werd naar de grond getrokken, maar AZ hield het voordeel. Plotseling zag Koopmeiners zijn kans schoon om uit te halen (2-0).

In de slotminuten vroeg Schmidt Mo Ihattaren nog om een dienst. Maar ook hij scoorde niet. Zo is in een week tijd het verschil tussen PSV en AZ van vijf punten totaal verdampt. Het doelsaldo is nog wel in het voordeel van PSV. De club weet dus opnieuw niet te winnen van een directe concurrent, voor de zestiende keer op rij.

Willem II stijgt een plaats

Vitesse-Willem II werd op hetzelfde moment gepeeld. Er vielen geen doelpunten. Daardoor verlaten de Tilburgers de zestiende plaats. Willem II heeft namelijk even veel punten als de nieuwe nummer zestien VVV-Venlo, maar wel een beter doelsaldo. Om 16.45 uur trappen Heracles Almelo en Sparta Rotterdam af. En om 20.00 spelen Ajax en ADO Den Haag tegen elkaar. Beide wedstrijden zijn te horen op NPO Radio 1.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie