Sport
MAX

Michel Vorm sluit rentree echt uit: 'Ben bewust gestopt'

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Michel Vorm sluit rentree echt uit: 'Ben bewust gestopt'

Michel Vorm beëindigde afgelopen jaar zijn voetballoopbaan, maar hij had zomaar weer tussen de palen kunnen staan. Fortuna Sittard toonde interesse in de vijftienvoudig international, maar Vorm zag er vanaf. "Ik heb er bewust voor gekozen om te stoppen."

Dat zei Vorm zondag op De Perstribune van MAX. "Dan ga ik niet na vier of vijf maanden weer trainen", voegt Vorm daaraan toe. "Je hebt dan echt weer minstens zes weken nodig om enigszins fit te geraken." Uiteindelijk kwam Fortuna uit bij Piet Velthuizen die ook lange tijd niet meer gespeeld had. In zijn eerste wedstrijd raakte Velthuizen vervolgens direct geblesseerd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ajax - Tottenham

De loopbaan van Vorm bracht hem via FC Utrecht en Swansea City bij Tottenham Hotspur. Daar was hij voornamelijk reservedoelman. In 2019 zat hij op de bank in de Johan Cruijff ArenA in de halve finale van de Champions League. Tottenham won in de slotseconde van de wedstrijd met 2-3 en plaatste zich zo ten koste van Ajax voor de finale. Vorm noemt het de mooiste zege uit zijn loopbaan. "Na afloop in de kleedkamer was zo'n explosie van vreugde. Het maakte heel veel los bij iedereen, zelfs bij de voorzitter."

De beste wedstrijd die Vorm zelf ooit keepte is voor hem zijn debuut in de Premier League voor Swansea City, op bezoek bij het toen al grote Manchester City. "We verloren wel, maar ik heb er ook zoveel ballen uitgehaald in die wedstrijd. Wij waren toen echt de grote degradatiekandidaat." Uiteindelijk bleef Vorm er met Swansea in.

Oranje

Al tijdens zijn periode bij FC Utrecht raakte Vorm in beeld bij het Nederlands elftal. Hij debuteerde in 2008 met een 3-1 overwinning op Zweden. Vorm zou uiteindelijk tot 15 interlands komen en deed mee aan de voor Nederland succesvolle WK's in 2010 en 2014. Op het eerste toernooi waar Nederland de finale verloor, speelde Vorm geen wedstrijd, maar viel hij wel op doordat hij van bondscoach Bert van Marwijk naar huis mocht reizen om zijn geboren kind te zien, om vervolgens weer aan te sluiten bij de groep. In 2014 mocht hij invallen in de met 3-0 gewonnen troostfinale tegen Brazilië.

De Perstribune: Michel Vorm

Ster advertentie
Ster advertentie