PSV treft gemakkelijker doel dan Fortuna Sittard, Madueke terug met beauty

2. PSV treft gemakkelijker doel dan Fortuna Sittard, Madueke terug met beauty

PSV heeft op bezoek bij Fortuna Sittard met 1-3 gewonnen. De Eindhovenaren hadden de wedstrijd in de eerste helft al in het slot kunnen gooien, waardoor Fortuna zich nog even meldde. Na anderhalve maand afwezigheid liet Noni Madueke zijn kracht zien bij de beslissende 1-3.

Twee gemakkelijke intikkers van Eran Zahavi brachten PSV voor de rust in een luxepositie. De eerste keer was het rechtsback Denzel Dumfries die de voorzet gaf, de tweede keer linksback Philipp Max. Zahavi had er drie kunnen maken, ware het niet dat hij tussen de twee goals door links voorbij het doel schoot.

In de 57e minuut was er een eerste grote kans voor Fortuna Sittard te melden. Emil Hansson schoot via een PSV-voetje naast. Scheidsrechter Allart Lindhout gaf even later een strafschop aan Donyell Malen, toen hij in botsing kwam met een verdediger. De VAR constateerde dat de overtreding buiten het strafschopgebied was ingezet en daarom werd het een vrije trap. Zahavi schoot die vrije bal tegen de paal. Mohamed Ihattaren kwam daarna als invaller in het veld, net als Noni Madueke overigens die terug is van een blessure.

Streep van Madueke

Direct daarna kwam Fortuna terug in de wedstrijd. George Cox combineerde met Hansson en mikte hard in de bovenhoek, alsof het doel in tweeën moest. PSV-doelman Yvon Mvogo leek zelfs zijn handen terug te trekken omdat 'ie zo hard was. De uithaal van Madueke in de slotfase was ook hard. De streep van de Engelsman was Yanick van Osch te machtig (1-3). Hiermee ontdeed de PSV-aanvaller de wedstrijd van spanning.

PSV heeft nog altijd zes punten minder dan Ajax, dat nog een extra wedstrijd moet spelen.