Sport
EONOS

PSV weer op gelijke hoogte met koploper Ajax

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. PSV weer op gelijke hoogte met koploper Ajax

In de eredivisie van het betaalde voetbal heeft PSV zich via een eenvoudige zege naast Ajax genesteld aan kop van de ranglijst. In Eindhoven werd VVV Venlo met 4-1 verslagen. Sparta Rotterdam zorgde voor een verrassing door FC Twente te verslaan.

PSV moest op eigen veld hard werken voor de overwinning. VVV Venlo kwam via Jafar Arias verrassend op voorsprong. De pret duurde niet heel erg lang. Nog voor rust maakte Philipp Max vanaf elf meter gelijk. Na de pauze zorgden Olivier Boscagli, Gody Gakpo en Adrian Fein voor de ruime overwinning. PSV kwam daarmee in punten gelijk met koploper Ajax dat op woensdag in actie komt. De Amsterdammers sluiten het jaar af met een uitwedstrijd tegen Willem II. Dankzij het goede doelsaldo kan ze de wintertitel eigenlijk niet meer ontgaan. Na de korte winterstop volgt voor Ajax en PSV de eerste grote test. Beide teams treffen elkaar in Amsterdam, de eerste eredivisietopper van het seizoen.

Sparta Rotterdam kende dit seizoen een moeizame start, maar inmiddels draait de ploeg van Henk Fräser lekker mee in de middenmoot. Bij FC Twente werd 2020 ijzersterk afgesloten. Dankzij treffers van Mario Engels en Deroy Duarte werd het in Enschede 0-2. Sparta staat na veertien wedstrijden op de negende plaats vlak boven FC Utrecht. De club uit de Domstad vocht zich langs FC Emmen. In Drenthe werd het 2-3. FC Utrecht heeft nog wel een wedstrijd tegoed. De dag na kerst wordt de wedstrijd tegen AZ ingehaald. Het duel werd op de eerste speeldag uitgesteld vanwege Europese verplichtingen van AZ.

Fortuna Sittard won op eiegn veld met 2-1 van RKC Waalwijk. De winnende treffer werd in blessuretijd gescoord door Lisandro Semedo. Fortuna klom door de overwinning naar de twaalfde plaats op de ranglijst. Woensdag volgt het tweede deel van de veertiende speelronde met in de middag het topduel tussen AZ en Vitesse.

Ster advertentie
Ster advertentie