Sport
BNNVARA

'Overwinning Van der Poel was slim en geweldig'

foto: BNNVARAfoto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Overwinning Van der Poel was slim en geweldig'

Als Erben Wennemars geen schaatser was geweest, dan wilde hij wel veldrijder zijn, "wat een prachtige sport is dat", zegt hij in de Kleine Sportcitatenquiz van B.V.S.C. Ook dit weekend zorgde die sport voor spektakel, waarbij Mathieu van der Poel er met de winst vandoor ging.

Dit weekend in de Citadelcross van Namen ging Mathieu van der Poel als eerste over de streep. Hij en Wout van Aert begonnen als favorieten aan de Waalse Cross, maar reden lange tijd niet aan kop: dat was de 21-jarige Brit Tom Pidcock. Hoewel Van der Poel het gat niet dicht kon rijden, lukte Van Aert dat wel met Van der Poel in zijn wiel.

De domste renner

Dat had hij niet moeten doen, zegt Van Aert achteraf tegen Sporza, volgens hem was het een tactische fout. "Ik had Mathieu het gat moeten laten dichtrijden, want ik weet dat hij durft te doen alsof het beste er bij hem vanaf is." Daarom bestempelt Van Aert zichzelf na de wedstrijd als 'de domste renner'. "Ik breng Mathieu eigenlijk terug in de koers en had beter moeten weten. Ik zie het als een beetje gebrek aan zelfvertrouwen."

Van der Poel denkt dat er geen sprake was van een tactische fout: "In mijn eentje had ik het gat nooit dichtgereden, want ik had niets meer over. We moesten gewoon allebei ons eigen tempo rijden."

Fantastische sport

Een ding dat duidelijk is, is dat Erben Wennemars gespannen naar de wedstrijd zat te kijken. "Ik heb zeker gekeken, ik vind het echt een fantastische sport", zegt de oud-schaatser. "Het is fenomenaal. Het is maar een uurtje en het is meteen volle bolle. Er gebeurt ook van alles. Glibberen, man tegen man, je ziet gewoon hoe zwaar het is. Ik had ook een goede veldrijder kunnen zijn, denk ik."

En over de winst van Van der Poel kan Wennemars kort zijn: "Fantastisch."

Deze mythes rondom Muhammad Ali kloppen niet! - B.V.S.C.

Meer van B.V.S.C.?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie