Sport
NOS

Max Verstappen wint saaie laatste race van het seizoen

foto: Reutersfoto: Reuters
  1. Nieuwschevron right
  2. Max Verstappen wint saaie laatste race van het seizoen

Max Verstappen heeft voor de tweede keer dit seizoen een GP-overwinning geboekt. Zonder al te veel spanning reed de Nederlander in Abu Dhabi van start tot finish vooraan.

De laatste race van het seizoen was op het circuit van Abu Dhabi. Verstappen mocht vanaf pole position aan de wedstrijd beginnen. Bij de start ging de Limburger er meteen vandoor. De concurrentie zag hem niet meer terug. Het begon een optocht te worden, met rondjes om de kerk.

Mercedes nam geen enkel risico. Lewis Hamilton was al wereldkampioen en bleef op de derde positie rijden. Valtteri Bottas verzekerde zich met een tweede plaats in de race ook van een tweede plaats in de eindrangschikking. Mede daarom mocht Hamilton geen aanval inzetten op Verstappen. Ook van de winnaar van vorige week, Sergio Perez, kwam geen spektakel. Hij viel al na twaalf ronden uit met een kapotte auto.

Verstappen volgend jaar wereldkampioen?

Het seizoen in de Formule 1 zit er op. De coureurs kunnen met vakantie. Presentator Hugo Borst van NOS Langs de Lijn stelde vandaag in de Stelling van Borst: Volgend jaar wordt Max Verstappen wereldkampioen. Analist Jan Lammers ging daarin mee. Wat denkt u? Stuur het naar de NPO Radio 1-app.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie