Sport
NOS

Pérez wint GP, Mercedes blundert

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Pérez wint GP, Mercedes blundert

Sergio Pérez heeft van alle ongemakken bij Mercedes geprofiteerd. De Mexicaan van Racing Point won voor het eerst in zijn carrière een Grand Prix.

De GP van Sahkir, op het circuit in Bahrein, ging zonder wereldkampioen Lewis Hamilton van start. De vervanger van de Brit met corona was een landgenoot, George Russell. Hij leek zijn eerste race voor het team van Mercedes direct te gaan winnen. Tot zijn nieuwe team blunderde. Op het moment dat een safety car in de baan kwam, gingen beide coureurs van het Duitse team naar de pits. Russell kreeg per ongeluk drie medium banden en een harde band. Daardoor moest hij een ronde later nog een keer stoppen. Bij Bottas ging het helemaal fout omdat hij een harde band tekort kwam. Na een lange stop, kon ook de Fin verder. Resultaat: de coureurs kwamen terug op de baan op positie vier (Bottas) en vijf (Russell).

Russell zette alles op alles om de race alsnog te winnen. Toen hij weer op plaats twee reed, kreeg de Brit een lekke achterband. Russell finishte als negende, al hoewel de organisatie het incident met de banden nog onderzoekt. Toch kreeg hij na afloop de complimenten. "De auto heeft niet door dat er iemand anders in zit", was getekend analist Jan Lammers. Pérez reed het grootste gedeelte van de wedstrijd aan kop en hoefde geen aanvallen van concurrenten te pareren.

Verstappen valt vroeg uit

De race was voor Max Verstappen al snel klaar. De Nederlander reed om een ongeluk heen tegen de muur en kon niet verder. Volgende week zondag is de laatste Grand Prix van het seizoen. Verstappen kan nog tweede worden in het wereldkampioenschap.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie