Sport
NOS

Uniek weekend: ook PSV wint niet

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Uniek weekend: ook PSV wint niet

PSV volgt het voorbeeld van Ajax, Feyenoord, AZ en Vitesse door dit weekend niet te winnen. Op bezoek bij sc Heerenveen werd het 2-2.

Dat leek in de blessuretijd ook nog uit te monden in een nederlaag, toen scheidsrechter Bas Nijhuis een penalty gaf aan Heerenveen en Ibrahim Sangaré vanwege hands met rood van het veld stuurde. De VAR constateerde echter buitenspel vóór dat moment, waardoor het bleef bij 2-2.

Gevaarlijke counters

In de eerste helft viel vooral op hoe griezelig gevaarlijk de counter van Heerenveen is. Henk Veerman was doorgebroken, maar wonderbaarlijk genoeg keerde Yvon Mvogo. Een moment werd de absolute klasse van PSV duidelijk. Cody Gakpo wachtte precies lang genoeg met de pass op Mario Götze. De Duitser wipte de bal op het laatste moment over Erwin Mulder heen (0-1). Daarna ging PSV heersen, maar liet het ook veel liggen.

In de tweede helft een totaal ander beeld. PSV wisselde door, met invallers Jorrit Hendrix, Noni Madueke, Adrian Fein, Joël Piroe en Richard Ledezma. Het ontbrak aan verweer. Veerman ging opnieuw op Mvogo af en scoorde dit keer wel kalm. De Friezen roken bloed. Mitchell van Bergen schoot zijn ploeg op voorsprong (2-1). In de blessuretijd tikte Piroe plots nog de 2-2 binnen.

PSV loopt door het gelijkspel, net als Feyenoord, een puntje in op Ajax en Vitesse.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie