EONOS

Feyenoord wint van CSKA Moskou, PSV en AZ verliezen in Europa League

2. Feyenoord wint van CSKA Moskou, PSV en AZ verliezen in Europa League

Feyenoord heeft zijn eerste wedstrijd gewonnen in de Europa League: in De Kuip versloegen de Rotterdammers het Russische CSKA Moskou knap met 3-1. PSV en AZ hadden een minder goede avond: beide clubs verloren hun Europese uitwedstrijd. In Griekenland was PAOK Saloniki voor 4-1 te sterk voor PSV en in Spanje verloor AZ met 1-0 van Real Sociedad.

De zege van Feyenoord op de koploper in Rusland is verrassend. In een tijdsbestek van nog geen tien minuten, tussen minuut 63 en 72, wisten Ridgeciano Haps, Orkun Kökcü en Lutsharel Geertruida de Russen te pijnigen. Het eigen doelpunt van Marcos Senesi bracht de Rotterdammers niet van de wijs tegen de koploper van de Russische competitie.

Feyenoord is met vier punten uit drie duels nu weer kansrijk om Europese overwintering te bewerkstelligen. Wolfsberger AC, dat vorige week met 4-1 won in De Kuip, verloor met 1-0 bij Dinamo Zagreb.

PSV geeft voorsprong weg

Voor rust leek er nog niets aan de hand voor PSV in de wedstrijd tegen PAOK Saloniki. De Grieken konden geen enkele vuist maken en PSV kwam via een strafschop van Zahavi (na goed werk van Malen) op voorsprong. De Israëliër miste ook een kans, maar dat leek tegen het ongevaarlijke PAOK weinig te deren.

Na rust riep PSV echter het onheil over zichzelf af. Verdedigend gestuntel ging vooraf aan de eerste twee goals en bij de 3-1 mocht Tzolis vanaf eigen helft ongehinderd oprukken en raakschieten. Al in de 66ste minuut gooide Zivkovic het duel met zijn tweede goal in het slot.

Door het verlies is de ploeg van Roger Schmidt gezakt naar de derde plaats in groep E.

AZ krijgt voetballes

Voor AZ was het de eerste nederlaag na twee overwinningen in de groepsfase van de Europa League. De Alkmaarse ploeg werd in San Sebastián volledig overklast door het sterke Real Sociedad, dat qua scoreverloop nog genadig was: 1-0.

Na bijna een uur spelen en vele niet-verzilverde kansen was het dan toch raak voor Sociedad: Silva zette voor de zoveelste keer een aanval op, die via Oyarzabal bij de vrijstaande Portu eindigde, die van dichtbij binnentikte. In het resterende half uur lukte het AZ ook niet om een kans op de gelijkmaker te creëren.

Na drie duels deelt AZ de koppositie in poule F nu met Real Sociedad en Napoli, de andere tegenstander uit de poule die met 2-1 won bij HNK Rijeka.