appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Kelderman worstelt in monsterrit, maar komt boven met roze in Giro

AFP
donderdag 22 oktober 2020 | NOS | NOS Sport

Wilco Kelderman heeft met nog drie etappes voor de boeg de leiding genomen in de Giro d'Italia. De kopman van Sunweb reed op de zware Stelvio weg van rozetruidrager João Almeida.

Na een gat te hebben geslagen met de Portugees moest Kelderman zelf het groepje met zijn directe concurrenten (Jai Hindley, Rohan Dennis en Tao Geoghegan Hart) wel laten gaan. Op het laatste gedeelte van de beklimming van de Stelvio, met liefst 21 haarspeldbochten, zat Kelderman alleen en hield hij de schade beperkt tot ongeveer 40 seconden.

Na een lange afdaling en een aanloop naar de slotklim liep de achterstand van Kelderman op het leidende trio snel op naar ruim anderhalve minuut. Hoewel de kopman van Sunweb virtueel in het roze reed, leek hij er op de slotklim helemaal doorheen te zitten.

12 seconden voorsprong op Hindley

Maar Kelderman herpakte zich en hield de schade in het restant beperkt. Hij kwam uiteindelijk 2 minuten en 18 seconden later binnen dan Hindley, maar pakte wel het roze met 12 seconden voorsprong op zijn ploeggenoot.

Almeida kwam uiteindelijk bijna 5 minuten later binnen dan Hindley. Hierdoor zakt de Portugees naar de vijfde plaats in het algemeen klassement op 2 minuten en 16 seconden van Kelderman.

Beluister hieronder de analyse van wielercommentator Gio Lippens in Langs de Lijn En Omstreken:

'Kelderman heeft wel karakter getoond'

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1