Sport
EONOS

In Wit-Rusland gaat de sport nog door

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. In Wit-Rusland gaat de sport nog door

De enige plek ter wereld waar nog een beetje in competitieverband wordt gesport is Wit-Rusland. President Loekasjenko liet zich op ijshockeyschaatsen zien en ook de voetbalcompetitie is nog aan de gang. De hockeycompetitie is wel stilgelegd al wordt er nog wel getraind. Herman Kruis, de bondscoach van het Wit-Russische vrouwenteam begeleidt zijn speelsters vanuit Nederland, via Facebook.

Behalve trainen houdt Herman Kruis ook contact met zijn speelsters om te horen hoe het met ze gaat. In Langs de Lijn En Omstreken vertelt hij dat hij ze via Skype voorhoudt dat ze moeten blijven sporten. En dat moet dan op een veilige manier gebeuren, thuis dus. Ook voor de inwoners van Wit-Rusland zijn het verwarrende tijden. Ze kijken naar de Russische televisie, zien dat Moskou op slot gaat, maar ze zien ook de beelden van hun president die op ijshockeyschaatsen doet alsof er niets aan de hand is.

Herman Kruis over Wit-Rusland

Eigenlijk zou Herman Kruis nu in Wit-Rusland moeten zijn.Er zouden wedstrijden zijn maar die heeft de wereldhockeybons gecanceld. Eind januari was Herman Kruis er voor het laatst, toen 'zijn' vrouwen het EK zaalhockey wonnen. Wanneer hij er weer opnieuw zal zijn is onduidelijk, zoals niemand dat eigenlijk weet.

Ster advertentie
Ster advertentie