Sport
EONOS

'Hoop dat judobond snel keuze maakt voor de Spelen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Hoop dat judobond snel keuze maakt voor de Spelen'

Kim Polling woont midden in coronagebied, in een dorp vlakbij Turijn in Noord-Italië. Zo goed en zo kwaad als het gaat probeert ze zich daar voor te bereiden op de Olympische Spelen.

Zeker van de Spelen is ze nog niet. De judobond moet nog beslissen of Polling of haar concurrente Sanne van Dijke naar Tokio gaat. En dan is het nog afwachten of de Spelen wel doorgaan.

"Ik blijf gewoon trainen en verder is het afwachten", zegt Polling via de telefoon in Langs de Lijn En Omstreken. "We mogen het huis alleen voor noodzakelijke dingen uit. We gaan eigenlijk alleen naar de supermarkt. Verder is het hier nog wel redelijk rustig. Zo erg als in Bergamo is het hier niet."

De vriend van Polling is ook judoka en dat biedt op dit moment veel voordeel. "We hebben boven een judozaaltje met matten gemaakt. Daar kunnen we met z'n tweeën trainen. Zo is het ook makkelijker om gemotiveerd te blijven, ondanks dat mijn doel op dit moment onzeker is."

Van Polling mag de judobond snel een keuze maken. "Ze wilden eerst na het EK beslissen, maar dat toernooi is uitgesteld. Als ze nu beslissen kan degene die ze kiezen zich beter voorbereiden."

Kim Polling over het leven in Noord-Italië

Ster advertentie
Ster advertentie