Feyenoord neemt meer afstand van Willem II

2. Feyenoord neemt meer afstand van Willem II

In de Kuip kon nummer vijf Willem II geen gevaar vormen voor nummer drie Feyenoord. Nadat de eerste bekerfinalist FC Utrecht eerder vandaag won van Sparta was de andere bekerfinalist aan het eind van de middag ook drie punten rijker. Het werd 2-0.

De eerste dreiging voor de bezoekers uit Tilburg kwam na een halfuur. Uit een goede voorzet van Tyrell Malacia verlengde Jens Toornstra vanuit de draai de bal. Keeper Timon Wellenreuther stond daarbij aan de grond genageld (1-0). Willem II liep tegen nog een klap op. Arbiter Pol van Boekel gaf een strafschop aan de thuisploeg. Bij een sliding van Dries Saddiki in de richting van de bal belandde de voorzet op zijn arm. Steven Berghuis benutte de penalty vrij snel nadat de VAR er groen licht voor gaf. In de halve finale van de beker scoorde Berghuis afgelopen donderdag tegen NAC Breda ook al twee strafschoppen.

Feyenoord had het ook in de tweede helft verdedigend goed staan. De Tilburgers kwamen er nauwelijks aan te pas in het duel tussen de twee oudste trainers uit de Eredivisie, genaamd Dick Advocaat en Adrie Koster. Het enige gevaarlijke wapenfeit van Willem II was een schot in het zijnet van Mike Trésor Ndayishimiye in de 64e minuut. Robert Bozenik kreeg tien minuten voor tijd net niet zijn voet tegen een voorzet van invaller Luciano Narsingh. Even later werd de spits naar de kant gehaald. De herstelde Oguzhan Özyakup was zijn vervanger. Na een vlotte uitgooi van keeper Bijlow stormde Narsingh nog alleen op het doel van Willem II af, maar hij wist de bal langs Wellenreuther én het doel te werken. Tot ontzetting van De Kuip.

Feyenoord blijft na deze overwinning loeren op koplopers Ajax en AZ. Het verschil is zes punten. Alle drie de clubs moeten nog een wedstrijd inhalen.

Heracles klopt RKC na valse start

De ontmoeting tussen Heracles Almelo en RKC Waalwijk was doelpuntrijker. De ploeg uit Waalwijk stond binnen de kortste keren met 0-2 voor, nadat Cyril Dessers namens Heracles een strafschop had gemist. Clint Leemans maakte 'm vanaf elf meter wel af en Anas Tahiri verdubbelde de voorsprong. Heracles keerde de wedstrijd totaal om in het laatste kwartier van de eerste helft en het eerste kwartier van de tweede helft. Dario van den Buijs en twee keer Silvester van der Water zette het team uit het oosten op voorsprong. De eindstand werd 4-2. Delano Burgzorg schoot eerst een niet te missen kans tegen de lat, daarna mikte hij wel raak.

Om 16.45 uur maken PSV en FC Groningen de speelronde compleet. Ook die wedstrijd is te volgen in NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1.