appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Dit is de zondag
STER Advertentie

Ligtlee verrast met WK-goud op kilometer, Eefting pakt brons op puntenkoers

ANP
vrijdag 28 februari 2020 | NOS | NOS Sport

Sam Ligtlee is wereldkampioen geworden op de kilometer tijdrit. De 22-jarige Eerbeker noteerde in de finale bij de WK baanwielrennen in Berlijn een tijd van 59,495 en was daarmee titelverdediger Quentin Lafargue (59,749) te snel af.

Theo Bos deed ook mee aan dit onderdeel en eindigde als vijfde. Na afloop van de race moest Ligtlee op adem komen en duurde het even voordat hij zich bewust was van zijn prestatie.

Ligtlee wint WK-goud op de kilometer

Puntenkoers

Ook op het onderdeel puntenkoers was er Nederlands succes. Roy Eefting won verrassend een bronzen medaille. Eefting reed vrijwel de hele wedstrijd in de staart van het peloton, maar door twee uitvallen en een goede eindsprint werd hij toch derde. Het goud ging naar de pas 19-jarige Nieuw-Zeelander Corbin Strong. 

Roy Eefting wordt derde op onderdeel puntenkoers

 

 

 

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1