Sport
NOS

Esmee Visser wint ook langste afstand, toch weer niet tevreden

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Esmee Visser wint ook langste afstand, toch weer niet tevreden

Schaatsster Esmee Visser was de snelste vrouw op de 5000 meter tijdens de NK Afstanden in Thialf. Ze prolongeerde in 6.50,96 haar titel, maar was desondanks niet helemaal tevreden over haar rit.

Esmee Visser achteraf weer niet helemaal tevreden.mp3

Visser had zaterdag ook al de 3000 meter gewonnen, waarna ze vond dat het beter had gekund. Dat was nu ook het geval tijdens haar rit, die nog spannend werd. Visser en tegenstander Irene Schouten trokken zich aan elkaar op. In de in goede vorm verkerende Schouten reed met 6.54,87 haar persoonlijk record. Daarmee plaatste zij zich vol verbazing ook op deze afstand voor de WK Afstanden. In de laatste rit kwam Carlijn Achtereekte namelijk 17 honderdsten te kort. Zaterdag werd Schouten al tweede op de 3000 meter, ook achter Visser. Schouten noemde het achteraf haar beste toernooi ooit.

Irene Schouten beste toernooi ooit gereden.mp3

De mannen rijden later vandaag de 10.000 meter, de 1000 meter en de massastart. De vrouwen komen ook nog in actie op de 1000 meter en de massastart. Alle afstanden zijn rechtstreeks te volgen in NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1. De uitzending komt vanuit Thialf, met in de studio analyses van Annette Gerritsen en Annouk van der Weijden. Het commentaar is van Sebastiaan Timmerman en Erben Wennemars.

Ster advertentie
Ster advertentie