Feyenoord verrast Porto, AZ pakt knap een punt tegen Manchester United

2. Feyenoord verrast Porto, AZ pakt knap een punt tegen Manchester United

[NOS] Feyenoord heeft de eerste overwinning in de groepsfase van de Europa League te pakken. In eigen huis werd FC Porto met 2-0 verslagen.

In de eerste helft waren Feyenoord en Porto aan elkaar gewaagd, maar werd er niet gescoord. Vlak na rust opende de Rotterdammers de score. Jens Toornstra was de doelpuntenmaker. Hij schoot een voorzet tegendraads binnen, 1-0.

Aluminium

In de 62ste minuut kwam Feyenoord goed weg. Een slim genomen vrije trap werd door Romario Otavio op de lat wordt geschoten. Even later raakte ook Feyenoord via Steven Berghuis het aluminium.

Doelpuntenmaker Jens Toornstra is tevreden

Beide ploegen bleven kansen creëren. Sam Larsson miste een dot van een kans namens Feyenoord. Hij ging alleen op de keeper af, maar zijn wippertje eindigde in het zijnet. Porto-spits Moussa Marega schoot even later van dichtbij over.

Porto werd steeds sterker en creëerde verschillende goede kansen, maar liet het na om gelijk te maken. En daar kreeg het de rekening voor gepresenteerd. Feyenoord-verdediger Rick Karsdorp kon tien minuten voor het einde zomaar doorlopen en schoof de bal onder de keeper door. Daarmee bepaalde hij de eindstand op 2-0.

Karsdorp: 'Ik heb me laten zien aan de mensen die mijn familie berichten stuurden'

AZ staat na twee wedstrijden in de Europa League op twee punten. Na het gelijke spel tegen Partizan Belgrado (2-2) delen de Alkmaarders ook de punten met een tegenvallend Manchester United. Het bleef 0-0.

AZ speelde goed en was tegen United eigenlijk de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Het werd voornamelijk gevaarlijk via Oussama Idrissi, maar de ploeg van Arne Slot liet het na om te scoren.

United, dat zonder de geblesseerde Paul Pogba en Anthony Martial speelde, kwam matig voor de dag en wist weinig kansen te creëren. In de slotfase was aanvaller Jesse Lingard het dichtst bij een doelpunt, maar zijn poging vloog net langs de kruising.