Sport
EONOS

Langeafstandsloopster Deelstra in afwachting na blessure 'wat ik nog nooit voelde'

foto: Pro shotsfoto: Pro shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Langeafstandsloopster Deelstra in afwachting na blessure 'wat ik nog nooit voelde'

Afgelopen zondag startte ze nog met grootse plannen aan de Marathon van Berlijn. In de Duitse hoofdstad wilde marathonloopster Andrea Deelstra zich kwalificeren voor de Olympische Spelen. Maar het liep anders, ze raakte opnieuw geblesseerd.

Ze vertelt haar verhaal in een rolstoel, want het ging goed mis in Berlijn. "Ergens rond de twintig kilometer voelde ik iets geks in mijn been, maar ik dacht dat het geen probleem was. Toen ik over de finish kwam ben ik even van de wereld geweest en omgevallen", aldus Deelstra.

"Ik wilde daarna zelf naar de tent lopen, want ik ben eigenwijs, en zakte toen door mijn linkerbeen. Sindsdien is de pijn continu aanwezig."

Later deze week hoopt Deelstra de diagnose te krijgen om zo voor zichzelf een planning te kunnen maken om nog steeds Tokio te halen. Want die ambitie heeft ze nog steeds niet uit haar hoofd gezet.

{quoteaudiofile audio="62170" author="Langs de Lijn En Omstreken" caption="Langeafstandsloopster Deelstra in afwachting na blessure 'wat ik nog nooit voelde'" }
Ster advertentie
Ster advertentie