EONOS

PSV en Ajax maken geen fouten in de eredivisie

2. PSV en Ajax maken geen fouten in de eredivisie

PSV en Ajax hebben geen averij opgelopen in eredivisie. PSV won de inhaalwedstrijd tegen FC Groningen met 3-1, Ajax was in eigen huis met 5-0 te sterk voor Fortuna Sittard.

Eigenlijk hadden de duels eind augustus gespeeld moeten worden, maar vanwege de Europese verplichtingen werden ze verplaatst. PSV kwam in de twaalfde minuut op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Pablo Rosario. Het was zijn eerste doelpunt in 52 eredivisiewedstrijden voor PSV. Verdediger Denzel Dumfries verdubbelde nog voor rust de score. Hij scoorde na een goed opgebouwde aanval op aangeven van Donyell Malen.

Groningen wist weinig kansen te creëren. Toch was de ploeg van Danny Buijs vlak voor rust dichtbij de aansluitingstreffer. Een vrije trap van Ramon Lundqvist raakte de paal.

Aansluitingstreffer

Waar Lundqvist in de eerste helft dus het aluminium raakte, daar was hij in de tweede helft wel trefzeker. Zijn schot vloog via het been van Nick Viergever in het doel, 2-1.

Groningen kon het PSV na de aansluitingstreffer niet echt moeilijk maken. In de blessuretijd bepaalde Bruma de eindstand op 3-1. PSV-trainer Mark van Bommel was tevreden over de eerste helft, maar is van mening dat zijn ploeg na rust verslapte.

Ook landskampioen Ajax maakte geen fout. In eigen huis hadden de Amsterdammers het 45 minuten lang moeilijk tegen Fortuna Sittard, maar was het krachtsverschil na rust erg groot. Ajax won met duidelijke cijfers, 5-0.

Quincy Promes opende de score in de 50ste minuut op aangeven van Dusan Tadic. David Neres maakte drie minuten later de 2-0.

Hattrick Promes

Het werd uiteindelijk de avond van Promes. De aanvaller maakte in de 68ste minuut zijn tweede doelpunt, 3-0. Even later was hij ook betrokken bij het vierde Amsterdamse doelpunt. Hij gaf de pass waaruit Fortuna-verdediger Cian Harries in eigen doel schoot. In de slotfase schoot Promes zijn derde tegen de touwen.

Bij Ajax maakte Donny van de Beek zijn rentree. De middenvelder was hersteld na een bovenbeenblessure. Hakim Ziyech ontbrak wegens een pijnlijke hamstring.