Sport
EONOS

Geblesseerde wielrenster Ellen van Dijk moest huilen tijdens tijdrit op WK

foto: Orange Picturesfoto: Orange Pictures
  1. Nieuwschevron right
  2. Geblesseerde wielrenster Ellen van Dijk moest huilen tijdens tijdrit op WK

Het seizoen van wielrenster Ellen van Dijk kwam begin deze maand hard ten einde. Ze brak in de Boels Ladies Tour haar bekken en bovenarm. Van Dijk miste daardoor het WK Wielrennen in Yorkshire, waar vandaag de tijdrit werd verreden. "Het was een lastige dag voor mij, omdat ik hier lang naar toe had gewerkt en mijn zinnen op had gezet."

Het was zelfs zo moeilijk voor Van Dijk dat ze besloot om de televisie uit te laten en niet naar de tijdrit te kijken. In plaats daarvan bracht ze een bezoek aan de bioscoop.

Huilen

Ze ging samen met haar vriend naar de film 'The Lion King'. En ook dat bleek Van Dijk te raken. Ze kon het niet droog houden. "Gelukkig kon ik nu Simba de schuld geven."

Ze plande het bezoek aan de bioscoop precies tegelijk met de starttijd tijdrit, maar wist toen nog niet dat de start was uitgesteld. "Dus toen moest ik alsnog wachten totdat het klaar was."

Van Dijk, viervoudig Europees kampioen tijdrijden, was verrast over het klassenverschil waarmee de Amerikaanse Chloé Dygert de tijdrit won. "Ik wist wel dat zij echt een hele goede was. Het is alleen moeilijk om haar niveau in te schatten ten opzichte van ons, omdat wij nooit tegen haar koersen."

De Nederlandse Anna van der Breggen werd tweede in de tijdrit. Het brons was voor Annemiek van Vleuten, die de afgelopen twee keer wereldkampioen werd op dit onderdeel.

Ster advertentie
Ster advertentie