Sport
EONOS

'Messi is gewoon de beste, het is niet anders'

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Messi is gewoon de beste, het is niet anders'

Hij werd maandagavond niet gekozen tot 's werelds beste, maar Virgil van Dijk zal niet minder trots zijn op zijn prestaties tijdens het afgelopen seizoen. De aanvoerder van Oranje moest de prijs laten aan FC Barcelona-aanvaller Lionel Messi. In Het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken konden NOS-commentator Arman Avsaroglu, AD-journalist Maarten Wijffels en Volkskrant-journalist Robèrt Misset wel begrip opbrengen voor de keuze voor de Argentijnse superster.

"Uiteindelijk is het toch terecht", reageert Wijffels direct na de verkiezing. "Fabio Cannavaro heeft hem een keer gewonnen als verdediger (in 2006, red.), maar toch zal ik altijd voor een aanvaller kiezen."
Avsaroglu is het er niet helemaal mee eens. "Dan kan je hem altijd wel aan Messi geven. Ik vind het ook leuk om anderen die prijs te zien winnen. Als je ziet wat voor jaar Van Dijk heeft gehad met onder andere het winnen van de Champions League, is dat fantastisch."

Misset sluit zich aan bij Wijffels. "Ik ging vroeger toch altijd naar het stadion voor spelers als Johan Cruijff en niet voor een verdediger. Messi is gewoon de beste, het is niet anders. Als je puur kijkt naar de magie van het voetbal is er geen betere. Het enige wat je kan zeggen is dat hij de Champions League niet heeft gewonnen. Maar laat Van Dijk maar gewoon de Ballon d'Or (Verkiezing Speler van het Jaar door France Football, red.) winnen."

In het Sportforum bespreken drie gasten iedere maandagavond van 21.30 uur tot 23.00 uur in Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1 de gebeurtenissen van de voorgaande sportweek. Deze keer waren voetbalcommentator Arman Avsaroglu (NOS) en voetbaljournalist Maarten Wijffels (AD) en Volkskrant-journalist Robèrt Misset te gast.

Het Sportforum is in zijn geheel hier (podcast) en via NPO Radio 1 Gemist terug te luisteren.

Ster advertentie
Ster advertentie