Sport
NOS

Vettel wint Singapore, Verstappen op het podium

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vettel wint Singapore, Verstappen op het podium

De Grand Prix van Singapore is een prooi voor Sebastian Vettel in de Ferrari. De Duitser klopte zijn ploeggenoot Charles Leclerc, die nog van pole mocht vertrekken. Max Verstappen was de derde man op het podium.

Bij de start waren er nog geen inhaalmanoeuvres bij de topcoureurs. Leclerc reed de rest zelfs al direct op een gaatje. Hamilton, Vettel, Verstappen en Bottas volgde, in die volgorde.

Na een eerste serie pitstops bleek Vettel over een snellere Ferrari te beschikken, dan zijn ploegmaat uit Monaco. De tactiek wijzigde dus naar alle ballen op Vettel. Hamilton reed een matige race. De leider in het kampioenschap werd voorbij gestoken door Verstappen.

Voor Verstappen is de derde plaats een opsteker na twee teleurstellende races. In Belgiƫ viel hij al in de eerste ronde uit en twee weken geleden kwam de Nederlander van Red Bull niet verder dan de achtste plaats.

Formule 1-podcast

De Ferrari-coureurs komen door het een-tweetje terug in de strijd om de wereldtitel. In de NOS Formule 1-podcast gaan Amber Brantsen, Louis Dekker en Jan Lammers maandag in gesprek over de ietwat saaie race. Maakt Vettel nog kans op de wereldtitel?

Ster advertentie
Ster advertentie