Feyenoord verliest ook punten bij start Eredivisie

2. Feyenoord verliest ook punten bij start Eredivisie

Feyenoord is met een ontevreden gevoel begonnen aan het nieuwe Eredivisieseizoen. De ploeg van Jaap Stam speelde de Rotterdamse derby thuis tegen Sparta met 2-2 gelijk.

PSV en Ajax verloren zaterdagavond al twee kostbare punten, door niet verder te komen dan een gelijkspel tegen respectievelijk FC Twente en Vitesse. Ook Feyenoord moet het nu met een punt na een duel doen.

Het begin was aardig. Feyenoord, met talenten Kökcu en Burger in de basis, creëerde een aantal kleine kansen. De verdediging zag er een aantal keer kwetsbaar uit. In het begin van de tweede helft ging het mis. Met een bekeken schuiver zette Mohamed Rayhi de Spartanen op voorsprong. Eric Botteghin miste een verdedigende ingreep, doelman Vermeer werd omspeeld, waarna de vrijstaande Rayhi kon inschieten.

Wisselspelers doen het

Een goed uitgespeelde aanval leverde Feyenoord een treffer op. Steven Berghuis gleed de voorzet in de 66e minuut binnen. Sparta kwam er in de 74e minuut goed uit. De ingevallen Zuid-Afrikaans international Lars Veldwijk schoof de bal onder Vermeer door. Feyenoord bracht Sam Larsson en de nieuwe aanwinst Luciano Narsingh in om de wedstrijd toch nog kleur te geven. Vlak voor tijd leverde dat resultaat op. Larsson scoorde alsnog de gelijkmaker.

Primeur op zondagavond

Feyenoord staat nu op gelijke hoogte met Ajax en PSV. FC Groningen gaat op kop in de Eredivisie, na een simpele 4-0 zege op Heracles Almelo. Ook Willem II, VVV-Venlo en FC Groningen hebben hun eerste wedstrijd gewonnen. Om 16.45 uur wordt ADO Den Haag-FC Utrecht gespeeld. Daarna volgt de allereerste zondagavondwedstrijd in de Eredivisie; AZ en Fortuna Sittard staan om 20.00 uur tegenover elkaar. De wedstrijd is live te volgen op NPO Radio 1 via flitsen in de lopende programmering.