Hamilton wint zakelijk GP Frankrijk, Verstappen vierde

2. Hamilton wint zakelijk GP Frankrijk, Verstappen vierde

Spanning was ver te zoeken in de Formule 1-GP van Frankrijk. De kop van de wedstrijd finishte exact zoals de coureurs aan de wedstrijd begonnen, met Lewis Hamilton als eerste en Max Verstappen als vierde.

Bij de start deden de voorste rijders nog een poging elkaar in te halen. Toen dit na een paar bochten niet was gelukt, reden de bolides in dezelfde opstelling door naar de streep.

Hamilton had zaterdag op circuit Paul Ricard de snelste tijd neergezet in de kwalificatie. Zijn teamgenoot Valtteri Bottas volgde hem, naar de tweede plaats. Charles Leclerc werd derde. Voor Verstappen restte de vierde plek. Sebastian Vettel werd vijfde, maar noteerde wel de snelste ronde van de race, wat hem een extra punt opleverde voor het kampioenschap.

Hamilton voert met 187 punten de stand om het wereldkampioenschap aan. Ploeggenoot Bottas volgt op 36 punten. Verstappen staat met 100 punten op de vierde positie, na 8 van de 21 grand prixs.

Podcast

Een nieuwe aflevering van de NOS Formule 1-podcast over de GP van Frankrijk, wordt morgen opgenomen. Presentator Amber Brantsen bespreekt alle wetenswaardigheden over de race met Jan Lammers en Louis Dekker.