appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Barry Hughes kreeg met enthousiasme alles gedaan

ANP
zondag 2 juni 2019 | NOS | Floris van Hoorn

Na een kort ziekbed is oud-voetbaltrainer Barry Hughes overleden. De Welshman werd vooral beroemd door zijn rolfluitje in de wedstrijd tegen streekgenoot AZ '67. Tijdens dat duel kreeg hij het langs de lijn aan de stok met AZ-coach Georg Kessler. Provocerend blies hij met een rolfluitje naar zijn collega, een incident dat feilloos door de televisiecamera werd vastgelegd.

Elkaar succes wensen was er nooit bij, het was gewoon bokshandschoenen aan

Oud-trainer Joop Brand was een generatiegenoot van Barry Hughes en kwam hem zowel als voetballer en als trainer, meerdere keren tegen. In Langs de Lijn En Omstreken vertelde hij over de mooie duels die ze als voetballer uitvochten en over de capaciteiten die Hughes had als trainer. "Barry had een bepaald vermogen om met zijn enthousiasme dingen gedaan te krijgen die niemand voor elkaar kreeg." Brand verwijst daarbij naar Go Ahead. De club uit Deventer was erg gesteld op haar naam maar toch wist Hughes het voor elkaar te krijgen om er Eagles aan toe te voegen. 

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volgens Brand zorgde Hughes er met zijn enthousiaste peptalks voor dat zijn ploegen beter presteerden en groter werden dan ze eigenlijk waren. Daarnaast was hij niet vies van publiciteit. Hij was getrouwd met televisiepresentatrice Elles Berger en maakte ook carrière als zanger met zelfs een echte carnavalshit. "Ik wil op m'n kop een kamerbreed tapijt" stond maar liefst acht weken in de Top 40. Barry Hughes is 81 jaar oud geworden.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1