Sport
NOS

Van Drongelen naar PSV? 'Een eer om voor zo'n club te spelen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Van Drongelen naar PSV? 'Een eer om voor zo'n club te spelen'

Rick van Drongelen was pas 18 jaar toen hij in 2017 een contract tekende bij Hamburger SV. Na twee seizoenen in Duitsland bestaat de kans dat de oud-Spartaan terugkeert naar de eredivisie. Van Drongelen wordt gelinkt aan PSV.

HSV slaagde er dit seizoen niet in terug te keren naar de Bundesliga en speelt dus ook komend seizoen nog op het tweede niveau van Duitsland. Dat heeft invloed op de toekomst van Van Drongelen, die niet enthousiast lijkt over nog een jaar in de tweede Bundesliga.

"Binnenkort heb ik een gesprek met mijn ouders en mijn zaakwaarnemer. Op dit moment is het nog moeilijk om te zeggen", vertelt de verdediger na de gewonnen oefenwedstrijd met Jong Oranje tegen Mexico (5-1).

Rick van Drongelen.wav

"Het zag er lang naar uit dat promotie met HSV zou lukken. Dan mis je het op een haar na. Dat zet je wel aan het denken."

Bij PSV wordt zijn naam veel genoemd als opvolger van Daniel Schwaab, die deze zomer vertrekt uit Eindhoven. Is er al contact geweest tussen zijn zaakwaarnemer en de club? "Waarschijnlijk wel", reageert hij kort. "Het is een eer om voor zo'n club te spelen."

Erwin van de Looi.wav

Ster advertentie
Ster advertentie