appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Bloemendaal verovert landstitel voor het eerst sinds 2010

ProShots
zondag 26 mei 2019 | NOS | Roy van den Busken

Bloemendaal is kampioen in de Nederlandse hoofdklasse hockey. In de beslissende derde wedstrijd klopte de ploeg van Michel van den Heuvel Kampong met 2-0.

Het duel op het Kopje ging lang gelijk op. Het eerste doelpunt van de wedstrijd viel uit een strafcorner. Jorrit Croon tikte de bal binnen. De titel leek de nummer een van de reguliere competitie niet meer uit handen te kunnen glippen, na de tweede goal van Florian Fuchs.

De play-offs begonnen woensdagavond in Utrecht, waar Bloemendaal de thuisploeg met 1-2 de baas was. Zaterdag was de eindstand opnieuw 1-2, waardoor een derde wedstrijd nodig was. Bloemendaal, dat het moest doen zonder de geblesseerde Kemperman, ging het best met de druk om.

Bloemendaal was in 2010 voor het laatst kampioen van Nederland. Kampong pakte de titel de afgelopen twee jaar.

Interview Florian Fuchs

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1