appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Bureau Sport: 'Blij dat Dumoulin uit de Giro ligt!'

Bureau Sport
vrijdag 17 mei 2019 | BNNVARA | Bureau Sport Twitter

Iedere week kijken de mannen van Bureau Sport vooruit op het sportweekend. Voor welk evenement moet jij écht de biertjes koud leggen en de frituurpan op loopafstand zetten? Frank en Erik vertellen het je!

Bureau Sport: 'Blij dat Tom uit de Giro ligt!'

Misschien is hij de enige Nederlander die er zo over denkt, maar onze Frank is stiekem blij dat Tom Dumoulin niet meer in de Giro d'Italia rond aan het rijden is. "Tom moet even lekker herstellen en relaxen, zodat hij uitgerust aan de Tour de France kan beginnen. Begrijp me niet verkeerd: ik ben niet blij dat hij is gevallen, maar wel dat hij uit de Giro is. Die ronde heeft hij toch al ooit gewonnen." Dus we kunnen zonder al teveel stress en zorgen lekker verder kijken naar het vervolg van de Ronde van Italië.

We blijven lekker voetballen

Na een groot feest op het Museumplein voor landskampioen Ajax, voelt het een beetje alsof het voetbalseizoen voorbij is. Maar niets is minder waar; er staan nog play-offs op het programma! Natuurlijk voor Europees voetbal, maar ook om lijfsbehoud in de Eredivisie. "Ik vind die promotie-degradatie-wedstrijden eigenlijk het leukst", vindt Erik. "Dat is echt een toetje."

En daarnaast is dit weekend de Champions League-finale. Bij de vrouwen, welteverstaan. Lyon vs. FC Barcelona. Oftewel: Shanice van de Sanden vs. Lieke Martens en Stefanie van der Gragt. Waar Barcelona zich nog tussen de mondiale top aan het vestigen is, mag Lyon zich al jarenlang met de besten meten.

Vorig jaar won Lyon met 4-1 van Wolfsburg in de Champions League-finale en Shanice van de Sanden gaf toen (als invalster) maar liefst drie assists! Zaterdag weten we wie de beker in 2019 omhoog mag tillen. Aftrap: 18.00 uur in de Groupama Arena in Boedapest.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1