appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Beste vriend van Nouri over kampioenschap Ajax: 'De droom van Appie is uitgekomen'

NOS
woensdag 15 mei 2019 | NOS | NTR | Redactie

Ajax kan vanavond op bezoek bij De Graafschap landstitel nummer 34 pakken. Een kampioenschap dat bijzonder is voor Ajax, maar extra bijzonder voor de vrienden van Albelhak Nouri. Want hun ‘Appie’ speelde bewust met nummer 34. Beste vriend Noureddine Oulad Ben Youssef. “Dit was zijn droom en die is ook uitgekomen", zegt hij in Nieuws en Co

De bus van Nieuws en Co is vandaag op de oude school van Nouri om te praten met zijn vrienden, oud-klasgenoten en oud-docenten. Noureddine is al sinds de eerste ontmoeting vrienden met Nouri. "We hadden meteen een klik. Dikke vrienden, ik altijd bij hem en hij altijd bij mij", vertelt hij.  

Nouri ging al op zijn 7de naar Ajax. Noureddine maakte de voetballoopbaan vanaf het begin af aan mee en ging later naar veel wedstrijden. "Sinds de senioren heb ik geen thuiswedstrijd van hem gemist. Ik ben heel trots."

Droom uitgekomen

Bij Ajax speelde Nouri met nummer 34. En dat was niet zomaar een nummer voor de profvoetballer.  'Appie' vroeg speciaal om het nummer. "Dit was vanwege de 34ste landstitel. Hij wilde zo graag met nummer 34 kampioen worden."

Nouri zakte in 2017 in elkaar tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen en ligt tot op de dag van vandaag in het ziekenhuis. Of Noureddine deze week nog bij Appie op bezoek is geweest? Jazeker. Hij was er vandaag nog. "Ik heb tegen hem gezegd:  'De 34ste landstitel is binnen'. Hij lachte een beetje en wilde reageren. Dit is zijn droom en die is ook uitgekomen.." 

Met Abdelhak gaat het naar omstandigheden goed. Er is weinig veranderd en zijn gezondheidssituatie is stabiel. Er is goed nieuws te melden rond de nieuwe woning waar hij deze zomer naartoe zal worden verplaatst. Abdelhak Nouri zal dan op korte afstand van zijn ouders verblijven, waarmee de zorg een stuk makkelijker wordt voor de familie.

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1