Sport
EONOS

'Nuchtere Ten Hag houdt Ajax met beide benen op de grond'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Nuchtere Ten Hag houdt Ajax met beide benen op de grond'

Dertig cameraploegen verzamelden zich dinsdagmiddag in de perskamer van de Johan Cruijff Arena, voor de persconferentie van Erik ten Hag en Daley Blind. Volgens Ajax was het de drukst bezochte persconferentie ooit in het stadion. Het gaf maar weer eens aan wat er woensdagavond op het spel staat: de finale van de Champions League.

"Schitterend, zo'n uitpuilende perskamer waar de muren bijna uit de voegen barsten van de drukte. Onvoorstelbaar", zegt commentator Jeroen Elshoff, die de wedstrijd morgen verslaat op NPO Radio 1. Het lijkt Ajax-trainer Erik ten Hag allemaal weinig te doen, zegt Elshoff. "Het is een ontzettend nuchtere en realistische man en hij straalt rust uit. Daarmee houdt hij zijn team met beide benen op de grond."

Of Ten Hag woensdag kan beschikken over David Neres, is nog onduidelijk. De Braziliaanse aanvaller, de laatste weken regelmatig een van de uitblinkers bij Ajax, hield aan de bekerfinale tegen Willem II wat last over.

Andere intensiteit

Ajax maakte in het heenduel vooral in de eerste helft veel indruk. Met bij vlagen prachtig spel kwam de ploeg via Donny van de Beek op 1-0. Na rust ging Ajax mee in het fysieke spel van de Spurs en kwam de ploeg meer onder druk te staan. Volgens Ten Hag is dat niet gek. "Tegen ploegen uit de Premier League is de intensiteit iets anders. Dit team heeft wel het vermogen om zich aan te passen, om op een hoger niveau te gaan acteren. Morgen moeten we ook weer zo'n grens verleggen," aldus de Ajax-trainer.

Daley Blind is niet extra zenuwachtig nu er een plek in de eindstrijd op het spel staat. "Ook voor andere wedstrijden heb ik altijd gezonde spanning. Het zijn allemaal belangrijke wedstrijden en grote tegenstanders. Ik slaap goed de laatste tijd, dus vannacht ook."

Ajax - Tottenham Hotspur begint woensdag om 21.00 uur en is live te volgen in Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1.

Commentator Jeroen Elshoff blikt vooruit op Ajax-Tottenham Hotspur

Ster advertentie
Ster advertentie