Sport
NOS

Mathieu van der Poel zoeft iedereen voorbij en wint Amstel Gold Race

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Mathieu van der Poel zoeft iedereen voorbij en wint Amstel Gold Race

Mathieu van der Poel heeft zijn favorietenrol waargemaakt door de Amstel Gold Race naar zijn hand te zetten. De renner van Corendon-Circus zat in een achtervolgend groepje, wat hij in de laatste kilometer zelfstandig terugreed naar de kop van de wedstrijd. In de sprint beschikte de Nederlander over ongekend snelle benen.

Finishcommentaar Amstel Gold Race.mp3

Na zijn zege van afgelopen woensdag in de Brabantse Pijl was wel zeker dat Van der Poel een rol zou hebben in deze klassieker. De Nederlander ging met nog zo'n 43 kilometer te gaan voor de eerste maal op de pedalen staan. De Nederlands kampioen kreeg op de Gulpenerberg de kampioen van Spanje, Gorka Izagirre (Astana), met zich mee.

Even verderop miste Van der Poel de slag. Jacob Fuglsang en Julian Alaphilippe kwamen samen voorop te liggen, met in de achtervolging een groepje met Europees kampioen Matteo Trentin, voormalig-wereldkampioen Michal Kwiatkowski en Michael Woods. Daarachter zette Van der Poel zich op kop.

Fuglsang en Alaphilippe gingen in de laatste kilometers zij en zij door de straten van Berg en Terblijt. Het tempo valt stil, waarna Van der Poel met zijn groepje over de koplopers heen dendert. Hij sprint Alaphilippe uit het wiel en rijdt overtuigend naar de zege. Simon Clarke eindigde op de tweede plaats, Fuglsang werd derde.

{quoteaudiofile audio="61810" author="NOS Langs de Lijn" caption="&x22;Dat het nog lukt, had ik echt niet verwacht&x22;" }

Mathieu van der Poel voor start Amstel Gold Race.mp3

Ster advertentie
Ster advertentie