appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Zilveren medaille Thorsdottir op EK Turnen

ANP
zondag 14 april 2019 | NOS | NOS Sport

Op het EK Turnen in het Poolse Szczecin heeft de Nederlandse Eythora Thorsdottir de zilveren medaille veroverd op het onderdeel vloer. Thorsdottir, die als eerste in actie kwam, noteerde een eindscore van 13,666. Alleen Mélanie de Jesus dos Santos behaalde een hogere score: 13,833.

Thorsdottir, die meer dan een jaar kampte met blessureleed, voerde een nieuwe oefening op. De 20-jarige Rotterdamse behaalde in 2017 een derde plaats op het EK. Thorsdottir, die ook onderdeel is van het Nederlands meerkampteam voerde haar oefening prima uit, met 13,666 als eindscore. De turnster drong als vierde door naar de finale met een kwalificatiescore van 13,300. 

Mélanie de Jesus dos Santos prolongeerde haar titel. De Française behaalde een score van 13,833. De Russin Angelina Melnikova werd derde met 13,466.

Bijzondere medaille voor bijzondere manier van turnen

NOS Langs de Lijn

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1