PSV kruipt door oog van de naald tegen De Graafschap

2. PSV kruipt door oog van de naald tegen De Graafschap

PSV komt goed weg vanmiddag, nadat het lang met 0-1 achter stond tegen De Graafschap. De Eindhovenaren kwamen in de tweede helft terug en wonnen alsnog: 2-1. Dit maakt de strijd om de landstitel nog steeds spannend, aangezien PSV net als Ajax 74 punten heeft.

De opdracht was voor PSV om vandaag zoveel mogelijk doelpunten te maken. De ploeg van Mark van Bommel heeft namelijk een minder doelsaldo dan koploper Ajax, dat zaterdag met 6-2 won van Excelsior. Deze teksten presenteerde De Graafschap-coach Henk de Jong op kostelijke wijze aan zijn selectie, met de opdracht dit te voorkomen.

De Graafschap kwam goed uit de startblokken. Het creëerde kansen, waarvan de bal van Delano Burgzorg in de eerste helft raak was. Het tegendoelpunt schudde de thuisploeg wakker. Het vertoonde spel bleef haperen, maar de kansen volgden elkaar in rap tempo op.

De ommekeer kwam nadat PSV een strafschop kreeg. Hirving Lozano werd aangetikt, waarna Steven Bergwijn de penalty raak schoot. Luuk de Jong maakte in de 73ste minuut de beslissende treffer: 2-1.