Tiental Ajax klopt PSV

2. Tiental Ajax klopt PSV

De strijd om de landstitel is weer spannend. Ajax heeft de klassieker tegen PSV met 3-1 gewonnen, ondanks dat het een groot gedeelte van de tweede helft met tien man speelde.

De wedstrijd begint ongelukkig voor PSV. Na een communicatiefout met doelman Jeroen Zoet schuift centrale verdediger Daniel Schwaab de bal in het eigen doel (1-0).

Ajax-PSV 1-0.mp3

Een hooggeheven been van Noussair Mazraoui raakt Angeliño in de 57ste minuut in het gezicht. Het doet erg denken aan het moment in de Champions League waarbij Thomas Müller van Bayern München Tagliafico in het gezicht raakte. Scheidsrechter Kuipers besluit na tussenkomst van de VAR, net als in het genoemde geval, de rode kaart te trekken. Nadat de vrije trap werd genomen, valt de gelijkmaker. Ajax-keeper André Onana komt ver uit zijn doel bij een hoge bal, waaruit Luuk de Jong binnen kopt.

Ajax-PSV 1-1.mp3

In de zeventigste minuut komt de VAR opnieuw in actie. Daniel Schwaab begaat een overtreding op David Neres, zo oordeelt Björn Kuipers na het zien van de beelden. Dusan Tadic stuurt Jeroen Zoet de verkeerde hoek in en brengt de Amsterdammers opnieuw op voorsprong.

AJA - PSV 2-1.mp3

Zoals PSV wel vaker doet, gaat het op zoek naar een treffer in de blessuretijd. Dit mislukt. De Eindhovenaren krijgen de deksel op de neus als David Neres uit een counter de 3-1 scoort.

De zege van Ajax betekent dat de Amsterdammers terugkomen tot op twee punten van PSV. Er zijn nog zeven wedstrijden te spelen.