EONOS

Zo klonk de overwinning van Nederland op Wit-Rusland op NPO Radio 1

2. Zo klonk de overwinning van Nederland op Wit-Rusland op NPO Radio 1

Het Nederlands elftal is overtuigend begonnen aan de kwalificatiereeks voor het EK in 2020. De mannen van bondscoach Ronald Koeman wonnen in De Kuip met 4-0 van Wit-Rusland.

Memphis Depay was betrokken bij alle doelpunten aan de zijde van Oranje. Binnen de minuut schoot de aanvaller van Olympique Lyonnais Nederland al op voorsprong. Na een mooie assist kon Georginio Wijnaldum de 2-0 binnenschieten.

Vanaf de stip maakte Depay er zelf 3-0 van. Vlak voor tijd kopte aanvoerder Virgil van Dijk nog de 4-0 binnen op aangeven van Depay. Nederland speelde het laatste deel van de wedstrijd met tien man nadat invaller Kenny Tete met een blessure uitviel. De verdediger stond amper een minuut in het veld.

Zondag speelt Oranje de tweede wedstrijd in de kwalificatiereeks. Duitsland is in Amsterdam dan de tegenstander.