Sport
NOS

Verstappen in eerste race direct op het podium

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Verstappen in eerste race direct op het podium

Valtteri Bottas heeft toegeslagen door de eerste Formule 1-race van 2019 te winnen. In Melbourne was de Fin oppermachtig. Max Verstappen reed ook een voortreffelijke race en eindigde voor het eerst in Australië op het podium.

Bottas, rijdend in zijn Mercedes, maakte een ijzersterke indruk. Bij de start was hij direct beter weg dan Lewis Hamilton, die voor de zesde keer op rij en de 84ste keer in totaal van pole vertrok.

De Britse wereldkampioen reed daarna de hele wedstrijd in de achtervolging. De laatste overwinning van Bottas dateert van 26 november 2017, toen hij de GP van Abu Dhabi op zijn naam schreef.

Bandenstrategie

Verstappen vertrok als vierde. Met zijn team Red Bull had hij een perfecte bandenstrategie ontwikkeld. De Limburger wisselde laat van banden en haalde Sebastian Vettel in.

Verstappen ging vervolgens op jacht naar Lewis Hamilton, die op grote achterstand van teamgenoot Bottas reed. De Nederlander kwam wel in de buurt van de Brit, maar er uiteindelijk niet voorbij.

In de NOS Formule 1-podcast blikt Amber Brantsen maandag samen met Louis Dekker en Jan Lammers uitgebreid terug op de GP van Australië.

Ster advertentie
Ster advertentie