appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume
STER Advertentie

Shorttrackster Lara van Ruijven al bezig met leven na WK-goud

Rutger Hekman
woensdag 13 maart 2019 | NOS | Maarten van den Hoven

Shorttrackster Lara van Ruijven maakte afgelopen weekend haar droom waar op het WK in Sofia. Als eerste Nederlandse ooit won ze WK-goud op de 500 meter. Eenmaal terug in Nederland kan ze het nog nauwelijks bevatten.

Shorttrackster Lara van Ruijven te gast in Langs de Lijn E.O.

 

"Heel bijzonder, dat had niemand van tevoren gedacht. Ik zelf ook niet. Normaal gesproken wint Suzanne Schulting op de 1.500 meter en was zij de eerste geworden met WK-goud. Natuurlijk had ik zelf het plan om te gaan winnen, maar op voorhand was ik met een finaleplek ook al heel blij geweest. Uiteindelijk win ik dan, dat is heel mooi."

Het toernooi van Van Ruijven begon een dag voor haar overwinning een stuk slechter. Ze werd gediskwalificeerd op de 1.000 en 1.500 meter nadat ze jurystraffen kreeg. "Dan voelt het echt alsof je toernooi al voorbij is, ook al is dat natuurlijk niet zo. Ik was blij dat ik het allemaal snel van me af heb kunnen zetten.

Zaterdagochtend stond ik op en dacht ik dit is mijn enige kans nog op het toernooi. De 500 meter is mijn afstand en het vertrouwen was er. Uiteindelijk is de overwinning alleen maar mooier geworden door de ellende van de dag er voor."

Inmiddels is de shorttrackster weer terug in Nederland, ook al zou ze liever op een ver oord in de zon zitten. "Dat kan helaas niet, er staan twee tentamens gepland voor mijn studie rechten."

Van Ruijven kiest er bewust voor om tijdens haar topsportcarrière ook te werken aan een studie. "Ik wil daar niet als ik gestopt ben met shorttrack nog eens aan moeten beginnen. Het is niet altijd makkelijk om het te combineren, maar ik weet waar ik het voor doe." En waar die studie rechten dan uiteindelijk toe moet leiden: "Officier van Justitie worden lijkt me wel gaaf!"

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1