appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

Tuitert over artikel Volkskrant: 'Veel gevaarlijke insinuaties, geen bewijzen'

ANP
vrijdag 8 maart 2019 | NOS | NOS Sport

Schaatsers met verdachte bloedwaarden werden begin deze eeuw 'gewaarschuwd' door dopingcontroleurs. Dat zegt Harm Kuipers, arts en voormalig lid van de medische commissie van de ISU, tegen de Volkskrant. Oud-schaatser Mark Tuitert herkent zich niet in het verhaal. 

De internationale schaatsbond hield sinds 2000 schaatsers onder toezicht vanwege aanwijzingen van mogelijk dopinggebruik; de schaatsers hadden bloedwaarden die niet te verklaren waren door natuurlijke oorzaken als ziekte. In totaal werd negentig keer een schaatser onder toezicht gesteld, onder wie vijf, zes Nederlanders.

In Langs de Lijn En Omstreken reageert Tuitert, die begin deze eeuw tot de grootste schaatstalenten van Nederland behoorde. "Ik vond het een artikel met veel insinuaties en weinig bewijzen."

Tuitert: 'Veel gevaarlijke insinuaties, maar geen bewijzen'

Langs de Lijn En Omstreken

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1