Vlap en Lammers schieten Heerenveen langs Willem II

2. Vlap en Lammers schieten Heerenveen langs Willem II

SC Heerenveen heeft zijn tweede thuiszege van het seizoen geboekt. Bekerfinalist Willem II werd in een duel met twee gezichten met 4-2 verslagen.

SC Heerenveen wint van Willem II

Heerenveen, dat dit seizoen mager presteert in eigen huis, nam onder aanvoering van Michel Vlap en Sam Lammers het heft in handen in de eerste helft.

Al na vier minuten opende Vlap op aangeven van Lammers schitterend de score door met de buitenkant van zijn rechtervoet doelman Timon Wellenreuther met een boogbal te passeren.

Nadat Willem II-debutant Victor van den Bogert hands had gemaakt in het strafschopgebied, knalde Lammers vanaf de stip de 2-0 binnen.

Diezelfde Lammers zag na ruim een half uur een tweede goal, uit een assist van Vlap, afgekeurd worden wegens buitenspel, maar na inmenging van de VAR werd het alsnog 3-0.

De wedstrijd leek gespeeld, maar Willem II had een comeback in gedachten. Alexander Isak en Vangelis Pavlidis brachten de spanning helemaal terug en Heerenveen wankelde.

Rode kaart

Toen centrale verdediger Thomas Meissner halverwege de tweede helft van arbiter Martin van den Kerkhof rood kreeg na een charge op Lammers, luwde de Tilburgse storm.

In de slotfase kwam Heerenveen toch nog met de schrik vrij bij een enorme kans voor Willem II. Daniel Crowley raakte de paal. Ben Rienstra zorgde in blessuretijd voor de vierde Friese treffer.