appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume
STER Advertentie

Winnend PSV verzuimt score op te voeren tegen Excelsior

Pro Shots
zaterdag 2 maart 2019 | NOS | NOS Sport

PSV heeft na drie remises op rij weer eens een zege geboekt. De koploper won in Rotterdam met 2-0 van Excelsior.

Het was na de 2-2's bij FC Emmen, FC Utrecht en sc Heerenveen ook de eerste uitoverwinning van dit jaar voor de Eindhovenaren. PSV, met de 17-jarige Mohammed Ihattaren en 19-jarige Tsjech Michal Sadílek voor het eerst in de basis, gaf voor rust niets weg en was zelf een paar keer gevaarlijk, vooral over de linkerflank.

Steven Bergwijn trof al snel doel op aangeven van Angeliño, die zelf even later vanaf links net naast schoot. Tot meer treffers wisten de gasten in de eerste helft niet te komen, hoewel de kansen er wel waren. Kort na rust kwam PSV alsnog op 2-0: Bergwijn gokte op een terugkopbal van een van de verdedigers en die kwam er ook, van het hoofd van Thomas Oude Kotte. De PSV'er kon vervolgens eenvoudig binnentikken.

Excelsior was daarna alleen maar bezig met het beperken van de schade. Kansen kreeg PSV nog wel: zo voorkwam keeper Alessandro Damen een doelpunt van Hirving Lozano en schoot Mohammed Ihattaren, de jongste basisspeler bij PSV sinds 1967 (Stanley Bish was destijds pas 16 jaar), voorlangs.

PSV wint van Excelsior

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1