appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

Van Schip vierde op omnium, goud voor Nieuw-Zeelander Stewart

ANP
zaterdag 2 maart 2019 | NOS | NOS Sport

Jan-Willem van Schip was niet bij machte om een tweede medaille op de WK baanwielrennen te veroveren. In het omnium, waar hij vorig jaar in Apeldoorn nog zilver op won, werd hij vijfde.

Het was teleurstellende dag voor de 24-jarige Schalkwijker, die op vrijdag nog de WK-titel pakte op de puntenkoers. Van Schip ging vanmiddag tijdens de temporace hard onderuit, nadat hij op de zesde plek startte in de scratch. Hij kon zijn weg vervolgen en wist tweede te worden in de afvalkoers. In het laatste onderdeel, uitgerekend de puntenkoers, leek de vermoeidheid zijn tol te eisen.

De wereldtitel was voor de Nieuw-Zeelander Campbell Stewart, die Benjamin Thomas en Ethan Hayter voorbleef.

Het omnium is een combinatieklassement van vier onderdelen die verdeeld over de dag worden verreden. Na de scratch, de temporace en de afvalkoers is het puntenkoers het slotonderdeel.

Van Schip vijfde op de puntenkoers

NOS Langs de Lijn

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1